Овруцький ліцей імені Андрія Малишка Овруцької міської ради

Новини

 

З 18 по 24 вересня у школі пройшов тиждень протидії булінгу «Стоп булінг». Метою роботи вчителів було знайомство з поняттям «булінгу»,  його попередженням; виховання в учнів почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвинути вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формування навиків відповідальної та безпечної поведінки.  Протягом тижня відбулися просвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про шкільний булінг. Учні почули інформацію про види булінгу, міри покарання, навчилися  відрізняти булінг від звичайного конфлікту.

Психологічною службою проведена акція з учнями початкових класів «Долоньки допомоги», флешмоб «Ланцюг дружби», тренінгові заняття «Проблеми спілкування серед однолітків», надано пам’ятки- рекомендації для педагогічних працівників та батьківської громади на тему : «Як захистити себе від булінгу».      

  Заступник директора з навчально-виховної роботи Бондаренко А.А. провела тренінгові заняття з членами учнівського самоврядування «Булінг у підлітковому віці» (8-11класи). Класні керівники 5-11 класів протягом тижня провели години спілкування, інформаційні бесіди «СТОР булінг», «Конфлікти в учнівському середовищі», «Види булінгу».       

 

 

 

 

 

День захисника України

Дата створення: 13:53 11.10.2019

 

Добрі та веселі наші вчителі

Дата створення: 09:58 08.10.2019

       Один з найбільш шанованих професійних свят усіх працівників освітньої сфери звичайно ж завжди був і залишається улюблений нами - День вчителя. Багато хто називає професію вчителя особливим покликанням і з цим не можна не погодитися. 4 жовтня в ОЗО «Овруцька гімназія ім.Малишка» відбулося традиційне святкування Дня вчителя. Свято для вчителів розпочалося ще у вестибюлі школи, де їх зустрічав черговий 8-А клас із чудовим сюрпризом, також по школі лунала чудова музика. По дорозі до вчительської вчителі мали змогу ознайомитися із святковою  стіннівкою, яку  підготували учні та педагог-організатор, а у самій вчительській, панувала святкова атмосфера. Після уроків вчителі зібрались у актовій залі, та насолоджувались святковим концертом «Добрі та веселі наші вчителі»       Отже, дорогі вчителі, ще раз вітаємо Вас з вашим професійним святом. Нехай Вам завжди всміхається доля, дарує Вам міцне здоров'я та довголіття.

Всеукраїнський урок доброти

Дата створення: 09:55 08.10.2019

02-04 жовтня 2019 року у ОЗО «Овруцька гімназія ім.Малишка» був проведений Всеукраїнський урок доброти, який присвячений гуманному та відповідальному ставленню до тварин.

День людей похилого віку

Дата створення: 11:16 07.10.2019

1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку — свято, яке покликане звернути увагу всього людства на потреби старшого покоління. Повага до старших — одна з головних цінностей людської моралі. Саме тому в 1990 році Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про заснування Міжнародного дня літніх людей, призначивши його на перший день жовтня. В рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку в ОЗО «Овруцька гімназія ім.Малишка»  пройшла акція «Добром забуте серце обігрійте». Учні закладу завітали до ветерана  освітянської праці з привітаннями та гостинцями. Класними керівниками проведені бесіди та виховні години на тему: «Шануймо старість».

Міжнародний день миру

Дата створення: 14:14 24.09.2019

Мир! Це слово звучить по-різному на континентах Землі, але скрізь воно означає можливість спокійно жити під чистим блакитним небом, вчитися, працювати, любити і поважати один одного. Мир – це свято всіх людей, свято всіх дітей. Без миру нема дитинства, нема майбутнього.

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу.

Дата створення: 09:17 24.09.2019

Соціальна нестабільність, що склалася у сучасному суспільстві, зумовлює зростання різних відхилень в особистісному розвитку та поведінці підлітків. Це підвищена тривожність, духовна спустошеність, байдужість, цинізм, жорстокість, агресивна поведінка. Особливу увагу привертає проблема насильства в дитячому та підлітковому середовищі, що отримала назву «шкільне цькування», а у міжнародній термінології – булінг. З метою  ознайомлення  учнів із поняттям «булінг», визначення ознак жертв цькувань і методами профілактики виникнення та  подолання проявів булінгу в ОЗО «Овруцька гімназія ім. Малишка» з 16 по 20 вересня проведено Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу.

День знань

Дата створення: 14:17 02.09.2019

Розквітають посмішки навколо, Радісно луна веселий сміх. Це-моя найкраща школа Зустрічає школярів своїх. Такими рядками розпочалось традиційне свято Першого дзвоника в ОЗО «Овруцькій гімназії ім.Малишка».В цей урочистий день лунали привітання в адресу схвильованих першокласників,сповнених прагнень і надій одинадцятикласників,шановних вчителів,батьків та всієї великої дружньої родини. Директор гімназії Залізко І.О привітала всіх з чудовим святом Днем знань,побажала всім учням,батькам,вчителям міцного здоров'я, наполегливості та успіху. На урочисту лінійку до учнів,вчителів та батьків завітав міський голова  Коруд І.Я . Іван Ярославович побажав учням безмежної жаги до знань,міцного здоров'я,а також провести навчальний рік цікаво та плідно. Зі словами для привітань до усіх присутніх звернувся перший заступник директора ДП «Овруцький лісгосп» Захарчук В.А. Розпочався новий навчальний рік першим уроком,тематика якого відповідала принципам національно-патріотичного виховання. Бондаренко А.А відвідала перші уроки на такі теми: 5-А клас «Моя Україно!Ти мати єдина на всі покоління й віки» 6-А клас «Толерантність та взаємоповага як запорука мирного співіснування" 6-Б клас «Усі ми різні,усі ми рівні» 11-Б клас «Я одинадцятикласник та творець своєї долі»

День цивільного захисту

Дата створення: 13:11 22.05.2019

17 травня 2019 року в ОЗО «Овруцька гімназія ім.Малишка» пройшов «День цивільного захисту».

Тиждень знань безпеки дорожнього руху

Дата створення: 16:17 14.05.2019

З 06.05.19 по 12.05.19 в ОЗО «Овруцька гімназія ім. Малимшка» пройшов  тиждень знань безпеки дорожнього руху. З метою активізації роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формування навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів під час руху до школи і додому для дітей.

День пам?яті та примирення

Дата створення: 09:47 11.05.2019

8 травня Україна відзначає День пам´яті та примирення. З цієї нагоди  8 травня 2019 року в  ОЗО  «Овруцька гімназія ім. Малишка» відбувся урочистий захід «Пам´ятаємо. Перемагаємо» на якому були присутні ветерани, учасники бойових дій: Навроцький Тадеуш Антонович та Васянович Петро Йосипович. Діти вшанували пам´ять героїв та поклали квіти до меморіальних дощок загиблим воїнам АТО, випускникам гімназії Сарнавському Євгенію, Сірику Юрію та воїну-афганцю Кректуну Валерію.