Овруцький ліцей імені Андрія Малишка Овруцької міської ради

26 квітня - 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи

26 квітня − 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи

Хай стане мир міцнішим у стократ,

Хай над землею чисте небо буде.

Чорнобиль – попередження, набат,

Його уроків людство не забуде!

Чорнобиль…Минуло 35 років. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства.

   26 квітня у нашому навчальному закладі було проведено у дистанційній формі заходи до Дня пам`яті трагедії на Чорнобильській АЕС. Цього дня, класні керівники провели виховні години, на яких учні ще раз перегорнули гіркі сторінки історії нашої країни «Чорнобиль – наш біль». Учні 9-Б класу разом з класним керівником Грищенко Г.А., вшанували пам'ять всіх, хто віддав своє життя, рятуючи український народ від радіаційної небезпеки та поклали до пам'ятника квіти. Класний керівник  10-А класу Корженко І.М., організувала он-лайн зустріч на платформі Zoom з учасником ліквідації наслідків аварії Левківським Миколою, жителем с. Кирдани. Також, педагог – організатор  Нелеп О.Ю., організувала для учнів ОЗО дистанційну віртуальну подоріж «Стежками Чорнобиля». Свої бачення про події на ЧАЕС діти виразили у малюнках «Чорнобиль очима дітей»

    Класні керівники 1-4 класів створили інформаційне - досьє, а також провели виховні години «Чорна трагедія на кольоровій землі». Діти переглянули відео «Казка про Чорнобиль», поширили свої знання про Чорнобильську трагедію, про потенційну небезпеку радіації для усього живого. Для дітей 3-х та 4-х  класів було організовано екскурсію до пам'ятника «Дзвони Чорнобиля»

       

 



« повернутися до списку новин