Овруцький ліцей імені Андрія Малишка Овруцької міської ради

День Гідності та Свободи

           21листопада 2023 року Україна відзначає 10-у річницю початку Євромайдану та Революції Гідності, які змінили хід історії країни та усього світу.                          

З метою вшанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору,  плекання любові до Батьківщини, збереження та донесення до учнів об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття в Овруцькому ліцеї ім. Малишка  були заплановані та проведені виховні заходи,  об’єднані гаслом «Зарядженні гідністю і жагою свободи».

Відбулися круглі столи на тему: «Герої нашого краю-патріоти України, єдиної суверенної держави», «Герої Небесної сотні», де учні 10-11-х класів змогли висловити свої думки щодо подій Євромайдану. Учителями історії Мазуром А.В. та Хилевич М.А. проведено історичний екскурс «Від Революції Гідності до Країни гідності», а вчительла історії Кайданюк Г.А. виготовила історичний дайджест для учнів 8-11 класів та провела інформаційну годину «Вільні творять майбутнє».

З учнями 2 – 4 класів проведено бесіди на теми: «Єдина незалежна держава», «Бути гідним – бути людиною», «Що таке гідність», «Гідним бути завжди й у всьому».

З учнями 5 – 6 класів проведено ранкові зустрічі за темами «Боротьба за гідність», «Ціна свободи», «Що означає бути гідним?».

З учнями 7–9 класів проведено уроки гідності «Хто не буде пам’ятати минулого, той не матиме майбутнього».

 У 8-В класі (класний керівник Горна О.В.) відбувся урок-диспут на тему: «Гідність – основа справедливого суспільства», у 8-Б класів (класний керівник Цибулько Є.В.)  - «День гідності та свободи – що об’єдную дві революції» .Учні активно долучилися до обговорення подій Революції Гідності, подискутували та висловили свої позиції .

Було створено інформаційний стенд, що відображає події Революції Гідності та подвиг героїв Небесної сотні. Відбулась виставка малюнків «Ми за мир», «Пишаюся тобою, Україно!».

У бібліотеці проходила виставка книг та огляд періодичної преси, присвячені Дню Гідності та Свободи «Вистояли на майдані – вистоїмо на війні» (бібліотекар Никончук А.В.)

Для учнів 10-11 класів відбувся показ документальних фільмів: «Зима, що нас змінила», «Революція Гідності» та обговорено відео-презентацію «Революція Гідності та свободи».

Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про захисників нашої держави писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої протиставили  свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.

                          

 



« повернутися до списку новин