Овруцький ліцей імені Андрія Малишка Овруцької міської ради

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності «Безпека в нашому житті»

         З метою проведення профілактичної роботи серед учасників освітнього процесу щодо дотримання правил безпечної поведінки, формування вміння прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій, прищеплення навичок обережної поведінки в надзвичайних ситуаціях  та бережливого ставлення до збереження свого здоров’я, життя та життя оточуючих, підняття рівня інформаційно - просвітницької роботи з питань безпечної життєдіяльності учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану  в закладі з 06 по 10 травня 2024 року було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності «Безпека в нашому житті»

         Класні керівники провели з учнями тематичні бесіди, переглянули відеофільми, інформаційні хвилинки, інтерактивні вправи «Служби екстреного виклику», «Убезпеч своє життя», а також були проведені дидактичні настільні ігри, навчальні заняття з елементами тренінгу в кабінеті безпеки.

         Було оформлено тематичну інформаційну зону «Безпека в нашому житті» та тематичну виставку в бібліотеці «Безпека понад усе»

         Біблітекар Никончук А.В. з учнями 1-6 класів провела інтерактивні ігри «Небезпека очима дітей»

         Виховник рою команди «Соколи» (старша вікова група)  Мазур А.В. провів майстер – клас «Рятівник», а вчитель предмета «Захист України» (основ медичних знань) Мікулінська В.Б. – з  «Надання домедичної допомоги в бойових умовах»

         Учні 5-7 класів провели цікаву захоплюючу екскурсію до самостійної державної пожежно-рятувальної частини №12 м. Овруча « Рятівник – професія героїчна»

         Особливе захоплення та інтерес викликала зустріч з представниками Державної прикордонної служби України.

         Для учнів 1-4 класів вчителі групи подовженого дня підготували казкову виставу на протипожежну тематику «Кицькин дім» та лялькову виставу « Мінна безпека» , а також руханку «В укриття»

         А з яким азартом шестикласники брали участь у квесті «Пожежна безпека!», який підготувала вчитель фізичної культури Купрейчук Т.Л.

         Члени драматичного гуртка «Лицедії» (керівник Сергійчук Н.Й.) завітали до учнів 5-6 класів з цікавою театральною виставою «Пожежа в царському палаці»

         І завершився Тиждень безпеки в закладі виступом дружини юних рятувальників «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для учнів 5-8 класів.

Цікаві та інформативні заняття проведені в розважальній формі, без сумніву, запам'ятаються здобувачам освіти, що власне й є головною метою подібних тижнів знань.

Життя - найбільша цінність! Бережіть життя, дотримуючись правил безпечної поведінки.

      

                                

                                   

                                  

             

 

                                                          



« повернутися до списку новин