Овруцький ліцей імені Андрія Малишка Овруцької міської ради

ПОСВЯТА В КОЗАЧАТА

ПОСВЯТА В КОЗАЧАТА

    13 жовтня у нашому закладі відбулося свято «Посвята в козачата». Це дійсно велике свято для молодших школярів, адже тепер вони стали юними захисниками нашої країни та її майбутньою гордістю. Цей захід відбувся, щоб зацікавити учнів історією свого народу, розширити їх уявлення про Запорізьку Січ, козацтво та його звичаї, традиції.

    В ході свята школярі показала свої знання про життя козаків, їх побут, традиції, правила, улюблені заняття. Проте найурочистіший момент заходу — посвята в козачата. Під час якої прозвучали слова клятви з уст учнів. Вони присягнули на вірність Україні і своїй школі, вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів,  перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, діти  урочисто промовляли: «Клянусь». Діти пообіцяли гарно навчатися і поважати історію та традиції українського народу, розвиватися розумово, фізично, морально, щоб відповідати новому статусу козачат.

     Учні запам’ятають цей день як особливий для них. Адже вони змогли відчути причетність до великої історії нашого народу, до потужності і міці славного українського козацтва. Такі заходи, безсумнівно, виховують у дітей почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.

  

    



« повернутися до списку новин