Овруцький ліцей імені Андрія Малишка Овруцької міської ради

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ

Учні  початкових класів ОЗО «Овруцька гімназія ім. Малишка» долучилися до відзначення Дня Землі.

                                 На всій планеті у цей день весняний

                                 Святкується щорічний День Землі.

                                 І недаремно квітень буйнотравий

                                До цього дня прикрашує її.

22 квітня відзначається Всесвітній день Землі.

Щоб привернути увагу учнів початкової школи до екологічних проблем, розвинути почуття відповідальності за майбутнє планети, розширити уявлення учнів про те, що Земля -  це спільний дім та збагатити їхні знання про екологію, бути екосвідомим і любити рідний край, виховувати небайдуже ставлення до проблем охорони навколишнього природного середовища та жити в гармонії з природою, класоводи 1-4 класів та вихователі ГПД провели з учнями  різноманітні вікторини, квести, уроки-подорожі тощо, які сприяли формуванню природоохоронної поведінки.

Учні 1-А класу  під час ранкової зустрічі «Про Землю і не тільки» своїми долоньками підтримали екологію нашої планети, її красу і неповторність. У 1-В класі  було проведено урок «Збережемо нашу планету». Діти пропонували своє вирішення проблеми забруднення Землі, озвучили побажання для нашої планети. Виготовили та презентували плакат  «Якою я хочу бачити свою планету».

 Учні 2-А класу на уроці розглянули проблеми, які загрожують нашій планеті, виготовили книжечку «Збережемо планету».

В 2-Б класі було проведено виховну годину “Земля - наш дім”. Учні подарували квіти нашій планеті Земля та побажали процвітання.

В 3-А класі пройшла година активного спілкування з елементами тренінгу «Майбутнє планети у наших руках».

Протягом дня учні 3-Б класу  подорожували екологічним потягом, готуючи подарунки до Дня народження Землі. Діти провели екологічне дослідження, розв’язали  задачі екологічного змісту, прочитали екологічні казки та склали правила.

З учнями 4-А класу була проведена екологічна гра «Земля плаче, Земля радіє». Учні 4-Б класу цілий день займались творчістю, виготовляли колаж «Збережи планету» та проєкт «Планета радіє-планета плаче». В 4-В класі пройшла цікава вікторина «Земля наш спільний дім».

До святкування Дня Землі долучились і вихователі ГПД. Під час заняття на ГПД 4-х класів було проведено вікторину "Що ми знаємо про нашу планету?", дидактичну гру "Планета сумує - планета радіє".    Діти із задоволеннями брали участь у створенні колажів на захист планети  та поробок "Земля в моїх руках", усвідомлюючи необхідність захисту навколишнього середовища та  власну відповідальності за майбутнє своєї планети. На ГПД 2-х класів проведено вікторину до Всесвітнього дня Землі.

Вихованці ГПД 3-х класів  взяли участь у конкурсі «Бережімо планету Земля – вона у нас одна», де презентували свої малюнки, поробки та емблеми. Була проведена вікторина «Земля – наш дім, і ми - господарі у нім».

Діти міркували та дійшли висновку, що Земля – наш спільний дім, який потрібно оберігати і кожен із нас повинен турбуватися про неї.

               



« повернутися до списку новин