Овруцький ліцей імені Андрія Малишка Овруцької міської ради

Кольоровий тиждень толерантності

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування у здобувачів освіти загальнолюдських моральних цінностей в Овруцькому ліцеї  з 15 по 19 листопада проходив кольоровий Тиждень толерантності. Впродовж тижня робота психологічної служби школи та педагога – організатора  була спрямована на формування в учнів поваги до інших людей, їхніх думок, підвищення настрою учасників освітнього процесу, створення ситуації успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей.

План проведення заходів був насичений та різноманітний. Кожен день мав свій колір та девіз.

 Була оформлена інформаційна дошка, проведено анкетування,  тематичні акції, класні години та бесіди на тему  толерантність. Активно долучилися до проведення тижня і класні керівники, які провили цікаві та повчальні бесіди , виховні заходи , де були створені ситуації на прояв розуміння та доброти товаришів по класу.

Понеділок. День толерантності (колір дня – зелений) – проведено анкетування «Що ти знаєш про толерантність»; акцію «Створи квітку толерантності» та тренінг «Вчимося толерантному спілкуванню.»

Вівторок . День посмішки і гарного настрою.(колір дня - жовтий)- проведено акцію «Візьми із собою частинку гарного настрою»; фотоконкурс «Подаруй світу посмішку». Для учнів початкової школи пройшла акція «Візьмемося за руки». А учнів 4- х класів здійснили подорож країною Толерантності «Сонце всім однаково сяє».

   Середа. День відкритості і тактовності (колір дня - білий)- зроблено колаж щасливих облич; діти початкової школи переглянули відеоролики про доброту, терпіння, порозуміння в світі. А учні ГПД 2 класу взяли участь в акції «Долоньки толерантності».

Четвер . День взаєморозуміння та порозуміння. (колір дня - синій)- серед учні 5- х класів пройшли виховні бесіди по даній тематиці та переглянуто відеоролики про толерантність. З учнями 6- Б класу соціальний педагог провела тренінг «Зробимо світ кращим»

   П’ятниця. День ввічливості (колір дня - червоний)- серед учнів 5- 11 класів пройшло бліц – опитування «Міс толерантності педагогічного колективу»; класним керівникам роздано пам’ятки толерантної людини та підбито підсумки тижня.    

Тиждень толерантності пройшов активно, весело, творчо та толерантно!

   

 



« повернутися до списку новин