Овруцький ліцей імені Андрія Малишка Овруцької міської ради

Міжнародний день рідної мови

21 лютого  – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина  нашого закладу.

     21 лютого 2020 року вчителі української мови Горна О.В. та Ленко Н.В  з учнями 11-Б класу провели мовні змагання серед учнів 8-11 класів до Дня рідної мови. .
     Здобувачі освіти мали можливість випробувати себе в різних розділах мовознавства, як-от: лексикологія, орфографія, фразеологія та орфоепія.

      У кожному класі було визначено найкращого знавця рідної мови, який отримав сертифікат про підтвердження  високого рівня знань. Цей сертифікат зобов'язує вчителів української мови оцінити своїх учнів відповідно до рівня їхнії знань.

 -  Гуненко Н.А., вчитель української мови провела годину спілкування «Мова в наших серцях» з учнями 6-А та 7-А класів.
  - Залізко І.І., підготувала для учнів 5-Б класу інтелектуальну гру «Чарівна таємничість мови» та в 7-Б класі провела мовні змагання « Шануймо рідне слово»
  -  Для учнів 10- Б класу Бондаренко А.А., підготувала відеоролик «Лайфхак українською».

  - Клименко О.С., провела вікторину «Розквітай, рідна мово!» з учнями 10-А класу.

  - Степанчук Г.О., оформила дошку до Міжнародного Дня рідної мови  разом з учнями  Невгодівської філії, а також провела навчальний диктант «Плекаймо культуру мовлення!».

Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

     

   

   

   

   

 

 



« повернутися до списку новин