Овруцький ліцей імені Андрія Малишка Овруцької міської ради

Районний семінар заступників з виховної роботи

Інноваційні технології в освіті

«Впровадження освітніх інновацій ефективного педагогічного досвіду у практичну роботу загальноосвітніх навчальних закладах», - така мета районного семінару заступників з виховної роботи, який проходив у НВК «Овруцька гімназія ім.. Малишка – ЗОШ І ступеня» 15 березня 2017 року.

Методична робота з педагогічними кадрами у нашому закладі спрямовано на формування професійної компетентності, збереження та розвиток творчого потенціалу всього колективу вироблення інноваційного стилю діяльності, підготовки вчителів до пошукової діяльності з метою впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес. Програма семінару була цікава і насичена. Присутнім було представлено презентаційний меседж  «Інновації у формах, методах і технологіях виховання у закладі»:

1 ) реалізація Концепції національно-патріотичного виховання на уроках

  • фрагмент уроку хімії (вчитель хімії Невмержицька Л.В. )
  • відеофрагмент уроку математики (Ходачек О.А. – вчитель початкових класів)
  • відеофрагмент уроку української літератури (Залізко І.І. – вчитель української мови та літератури)
  • Використання інтерактивних технологій на виховних годинах та в позакласних заходах:
  • відеофрагмент виховної години в 6-Б класі (Ленко Н.В. – класний керівник 6-Б класу)
  • відеофрагмент засідання правознавчого клубу «Феміда» - правознавчий квест (Гаращук С.В. – вчитель історії)
  • відеофрагмент виступу агітбригади «Молодь обирає здоров’я».

  Однією з головних форм методичної роботи в НВК є робота методичного об’єднання класних керівників, головним завданням якого є розвиток сучасного педагогічного мислення класного керівника, формування якостей інноваційної особистості. На семінарі творчою групою вчителів 1-4 класів було показано фрагмент педагогічних посиденьок, де у невимушеній бесіді обговорювали переваги фінської школи та ділилися досвідом використання нових методів навчання та виховання у своїй роботі. Стало традицією у закладі проводити підсумкові спільні засідання методичних об’єднань та звітувати про роботу за навчальний рік. Тому учасники семінару познайомилися з фрагментом засідання методичного об’єднання «Методичний мегаполіс».

  У практиці роботи закладу впроваджуються такі виховні технології, які ствоюють умови для набуття досвіду морально-ціннісного ставлення до самого себе, до людей, до навколишнього світу. Увазі присутніх було запропоновано фрагмент відео-дайжест, де учні представляли роботи своїх вчителів на науково-педагогічному виставку. Учасники семінару взяли участь у роботі творчої майстерні, де створили педагогічний колаж «Формування духовних цінностей особистості». Вчитель образотворчого мистецтва Горна О.В. провела майстер-клас, на якому навчила присутніх виготовляти ляльки-подарунки. Практичний психолог Шадура І.Є. презентувала реалізацію програми «Сімейна розмова».

  Найбільше естетичне та емоційне враження на гостей справила екскурсія до «Гімназійного вернісажу», де в імпровізованих залах були представлені натюрморти та «живі» картини українських художників. Екскурсію проводили вчителі Корженко І.М., Гуненко Н.А.

  Пошуки та впровадження членами педагогічного колективу ефективних засобів виховання в аспекті інноваційної діяльності скеровує виховний процес на створення системного підходу до організації виховної діяльності та відображає сучасний зміст виховання в Україні.

Якщо з великого і вагомого колоска творчості нашого колективу та мого власного досвіду мої колеги взяли хоч зернинку і будуть використовувати у своїй діяльності, я буду рада.

Перед учасниками виступила директор НВК Залізко І.І..

Підвела підсумки семінару методист з виховної роботи відділу освіти Бортник А.В.

Заступник директора з виховної роботи

НВК «Овруцька гімназія ім.. Малишка – ЗОШ І ступеня»

Бондаренко А.А.



« повернутися до списку новин